Installation problems?

View previous topic View next topic Go down

Installation problems?

Post by Lupo73 on Thu Jan 22, 2009 11:03 pm

An user contact me to report a problem during the installation of the Suite. We tried to do some tests, but we haven't understood what cause this issue.



If other users have this problem, please write here or contact me with the web form http://www.lupopensuite.org/contact.htm

_________________


An all-in-one and completely free suite of portable programs and games: --> Lupo PenSuite <--
avatar
Lupo73
Admin

Number of posts : 386
Location : Saronno, Italy
Registration date : 2008-07-30

View user profile http://www.lupopensuite.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by tesro on Wed Jan 28, 2009 8:47 am

Isn't it possible you have still firefox running while installing the Pensuite?
avatar
tesro

Number of posts : 37
Age : 46
Location : Netherlands
Registration date : 2008-09-08

View user profile http://meessen-software.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by Lupo73 on Wed Jan 28, 2009 7:12 pm

It is an installation in a different directory of previous release, so files come from the installer and aren't active.
The issue seem to be caused by the wizard itself, but it's strange because the MD5 code is correct. And the other problem is that the error doesn't occur always for the same file, but with different files each test.
Any idea? Do you think could be a system problem? Or a problem of the pendrive? Any advice is obviously welcome Wink

_________________


An all-in-one and completely free suite of portable programs and games: --> Lupo PenSuite <--
avatar
Lupo73
Admin

Number of posts : 386
Location : Saronno, Italy
Registration date : 2008-07-30

View user profile http://www.lupopensuite.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by tesro on Thu Jan 29, 2009 9:55 am

I think it's the file in the installer, because it say "error opening file for writhing" .
If this happens with different files and different tests then it only can be the installer.

I tested the zero version and it was ok.
I will try the full version to and test the installer.
avatar
tesro

Number of posts : 37
Age : 46
Location : Netherlands
Registration date : 2008-09-08

View user profile http://meessen-software.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by Lupo73 on Thu Jan 29, 2009 10:59 am

Thanks for the tests.. But it's strange because the MD5 is correct and other users have extracted the Suite from the same installer without problems, so I thought it's a system problem..even if I don't understand what..

_________________


An all-in-one and completely free suite of portable programs and games: --> Lupo PenSuite <--
avatar
Lupo73
Admin

Number of posts : 386
Location : Saronno, Italy
Registration date : 2008-07-30

View user profile http://www.lupopensuite.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by tesro on Fri Jan 30, 2009 10:06 am

I made a test instalation, Without any problem.
Maybe you're right, it's a system problem.
I use XP sp1 on my pc.
avatar
tesro

Number of posts : 37
Age : 46
Location : Netherlands
Registration date : 2008-09-08

View user profile http://meessen-software.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by miroure on Fri Jan 30, 2009 5:18 pm

I was one who had a lot of problems when installing version 6.70 full. As it was said above, the installation never crashed at the same place. Sometimes was when installing Firefox, others Audacity,....
I tried to install running on Xp and Vista = not working
Downloaded with interner manager = not working
MD5 = fine

I couldn't believe it, I had been working with 6.65 in the same pen with no problems at all.
When I was ready to give up, I formatted my 2Gb pen in NTFS instead of Fat32... and it worked!. I was able to install the same file that in Fat32 I had had problems.

miroure

Number of posts : 2
Location : Banyoles, Catalunya
Registration date : 2009-01-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by tesro on Sat Jan 31, 2009 8:20 am

that's maybe the problem. I made a test on a ntfs pendrive.
I try to do the same test on a fat32 pendrive, and see what it does do.
avatar
tesro

Number of posts : 37
Age : 46
Location : Netherlands
Registration date : 2008-09-08

View user profile http://meessen-software.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by tesro on Sat Jan 31, 2009 8:42 am

I did a test intallation on a fat32 pendrive.
No problems it only took about 10 min before it finiched, but i had no problems.
avatar
tesro

Number of posts : 37
Age : 46
Location : Netherlands
Registration date : 2008-09-08

View user profile http://meessen-software.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by Lupo73 on Sat Jan 31, 2009 11:03 am

Thanks for tests Wink ...this make the problem even more "mysterious".. Couldn't be a problem of the pendrive itself?

_________________


An all-in-one and completely free suite of portable programs and games: --> Lupo PenSuite <--
avatar
Lupo73
Admin

Number of posts : 386
Location : Saronno, Italy
Registration date : 2008-07-30

View user profile http://www.lupopensuite.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by tesro on Sat Jan 31, 2009 2:44 pm

If it's the pendrive itself then you must have also problems with otherthings installed on it.
Did you tryed a older version (6.5) on the same pendrive?
avatar
tesro

Number of posts : 37
Age : 46
Location : Netherlands
Registration date : 2008-09-08

View user profile http://meessen-software.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by miroure on Fri Mar 13, 2009 1:19 pm

Finally i think i found the problem when updating to the newest version. The problems started again.
The problem appears when I put the downloaded file in the pen. And i try to install in the same pen.
If I extract the file from the desktop to the pen, everything is fine Smile

SOLVED !!!

miroure

Number of posts : 2
Location : Banyoles, Catalunya
Registration date : 2009-01-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by Lupo73 on Fri Mar 13, 2009 3:34 pm

So it was only a problem of space on the usb key..good Wink

I'm trying to improve the installer to support also language pack extraction during the wizard process..but it is not so easy. If someone know NSIS language, I'd like to improve this feature.

_________________


An all-in-one and completely free suite of portable programs and games: --> Lupo PenSuite <--
avatar
Lupo73
Admin

Number of posts : 386
Location : Saronno, Italy
Registration date : 2008-07-30

View user profile http://www.lupopensuite.com/

Back to top Go down

Paquet Builder

Post by Alexio on Sat Mar 14, 2009 7:26 am

Lupo73 wrote:I'm trying to improve the installer to support also language pack extraction during the wizard process..but it is not so easy.

The easy way to support language pack extraction during the wizard process and some more advanced options would be to use a more user-friendly setup routine generator software, like Paquet Builder: http://www.gdgsoft.com/pb/

Alexio

Number of posts : 13
Location : EU
Registration date : 2009-03-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by Lupo73 on Sat Mar 28, 2009 7:45 pm

Thanks for the advice.. but I have developed this new feature of language pack installing, that will be available from the next Suite release. Wink

_________________


An all-in-one and completely free suite of portable programs and games: --> Lupo PenSuite <--
avatar
Lupo73
Admin

Number of posts : 386
Location : Saronno, Italy
Registration date : 2008-07-30

View user profile http://www.lupopensuite.com/

Back to top Go down

Re: Installation problems?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum